Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norges sista busstillverkare i konkurs

Vidre har bland annat renoverat bussar för trafik i Uppland. Foto: Danielssons busstrafik.

Norges allra sista busstillverkare, Vidre, har begärts i konkurs av företagsledningen. Företaget har de senast månaderna haft en kraftig minskning av omsättningen. Det har försvagat företagets lönsamhet kraftigt. I första hand är nergången att hänföra till Vidres produktion av specialbussar, heter det i ett pressmeddelande från företaget. Ägarna har också sagt nej till att skjuta till mer kapital till Vidre.

– Företagets ekonomiska situation är sådan att läget när det gäller eget kapital tvingar oss att agera enligt aktiebolagslagen, säger styrelseordföranden Jon-Rune Heimlid och vd:n Arild Bødal i ett pressmeddelande.

Företaget har ca 30 anställda.

Vidre AS etablerades år 2011 och tog då över bussproduktionen vid karosserifabriken i Stryn, Norge, dvs Vest:s tidigare anläggning. Sedan dess har Vidre tillverkat specialbussar och gjort reparations- och ombyggnadsarbeten på bussar och specialfordon. Omsättningen förra året var 62 miljoner norska kronor.

I Sverige har Vidre på senare tid levererat förskolebussar, dvs rullande dagis, till bland annat Linköping, Nyköping, Malmö och Västerås. Man har också byggt om tio bussar av årsmodell 2007 som har satts i trafik i Uppland.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)