Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största resmässan krymper något

I gångarna på ITB mötte redan på öppningsdagens förmiddag Rese-Konsulternas Susanne Frendberg och Andreas Tingdal Tyska Turistbyråns Stockholmschef Iris Müller. Foto: Ulo Maasing.

Europas överlägset största resmässa, ITB i Berlin, öppnade för fackbesökare på onsdagen. Antalet utställare är i år något färre än förra året, det vill säga 10 086 mot fjolårets 10 644. Utställarna kommer i år från 188 länder mot 187 förra året.

Det är 47:e året i rad som ITB hålls. Numera fyller mässan den väldiga mässanläggningen i Berlin med en utställningsyta på 160 000 kvadratmeter. Men ITB är mycket mer än en mässa med ett utomordentlig ambitiöst konferens- och seminarieprogram. Bland annat finns ett omfattande tredagars symposium, ITB Berlin Convention som ägnas åt aktuella utvecklingstrender i resebranschen.

Sedan flera år har ITB också omfamnat de sociala medierna och har en hel del arrangemang åt de ca 250 bloggare som är ackrediterade.

IT-frågor ägnas också stor uppmärksamhet, liksom nischprodukter, bland annat för den stora och köpkraftiga gaymarknaden. Där lanserar Berlin för övrigt ett helt nytt koncept, Pink Pillow (rosa kudden) med särskilt utvalda hotell som an

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)