Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt bonussystem för bussförare

Flygbussarnas vd John Strand. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna har tagit fram ett bonussystem för att kunna belöna förare. Systemet bygger både på kollektiva och individuella prestationer. Som mest kan bonusen resultera i 1450 kr extra i månaden utöver grundlönen. Det nya bonussystemet gäller sedan årsskiftet.

– Våra förare möter kunderna varje dag och de betyder väldigt mycket för hur vår tjänst upplevs. Därför vill vi verkligen uppmuntra de förare som gör ett bra jobb. Tanken är att goda prestationer ska löna sig, säger John Strand vd på Flygbussarna.

Utöver att alltid prioritera säkerhet och kompetens värdesätter Flygbussarna förarens serviceförmåga och förmåga att framföra fordonet på ett miljövänligt sätt. Bonussystemet baseras på de fyra delarna: arbetskompetens, säkerhet, kundbemötande och miljövänlig körning.

Arbetskompetens och miljövänlig körning är individuella bonusar och kan tillsammans uppgå till 1 050 kr i månaden. Kollektiva bonusar är de som handlar om säkerhet och kundbemötande och de uppgår tillsammans till 400 kr i månaden.

– Bonus ser jag som en extra morot och det är uppskattat att företaget belönar goda arbetsinsatser, säger Stefan Nilsson, flygbussförare sedan 1999.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)