Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tydligare Taxi Göteborg med anpassad reklam

Taxi Göteborg ska bli tydligare och synligare i den djungel som taxibranschen i Göteborg är. Under våren byter Taxi Göteborg alla takskyltar på sina cirka 400 taxibilar. De nya taxiskyltarna har den senaste digitala tekniken. Syftet är att öka tydligheten och göra det lättare för kunderna att skilja Taxi Göteborgs bilar från konkurrenternas.

– Med de nya skyltarna kommer det att bli ännu tydligare vilka bilar som är från Taxi Göteborg – och vilka som inte är det, säger Jan Skoog, ansvarig  för fordonsteknik på Taxi Göteborg.

I framtiden kommer Taxi Göteborg att kunna kommunicera digitalt via takskyltarna. Även om man inte kommer att använda sig av de nya digitala möjligheterna redan i vår så ligger man nu i teknisk framkant i världen.

– De nya skyltarna är antagligen de modernaste i världen och Taxi Göteborg blir första taxibolag utanför Singapore med den här tekniken, säger Jesper Flygt, vd på Pointguard, som tillsammans med Taxi Göteborg och GDS, tagit fram de nya takskyltarna.

Under våren ska de nya skyltarna monteras på 400 bilar och funktionstestas.

– I första skedet kommer göteborgarna att se en ökad tydlighet – att det verkligen är Taxi Göteborg som kommer. I förlängningen skapar de nya skyltarna och den nya tekniken ofantliga möjligheter, säger Jan Skoog.

Med de nya skyltarna kommer man att enkelt kunna ändra reklambudskap beroende på förutsättningarna och geografiskt läge. Takskyltarna är bakgrundsbelysta via en specialbyggd LED-enhet som ger en tydlig exponering av budskapen.

– Om den aktuella bilen finns i anslutning till biograf Bergakungen kan man anpassa budskapet och berätta att det finns ”x” antal biljetter kvar till filmen ”y” som börjar om 10 minuter. Budskapen kan sedan ändras beroende var bilen befinner sig geografiskt, säger Anders Runhem på GDS, som tagit fram mjukvaran.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)