Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utrikesministern besökte TUR:s Busstorg

EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt(M) och utrikesminister Carl Bildt(M) träffade 1,6-miljonersklubbens grundare och ordförande Alexandra Charles på Busstorget på TUR.

Busstorget på TUR-mässan fick på söndagen celebert besök i samband med att Alexandra Charles intervjuade kända göteborgare om deras lokala favoritresmål. Hon lyfte också fram 1,6-miljonersklubben där hon är ordförande. Till seminariet på Busstorget anslöt sig utrikesminister Carl Bildt(M) och hans hustru, EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt(M).

Alexandra Charles är initativtagare till och ordförande i 1,6-miljonersklubben som grundades 1998. Klubben fick sitt namn av att det då fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige och informerar idag om allt som rör kvinnors situation.

När klubben bildades var det som en reaktion på hur mansdominerad forskningen är och hur kvinnor diskrimineras i vården.

Utöver sjukvården engagerar  sig klubben också i kvinnors situation på arbetsmarknaden, invandrarkvinnors situation, miljö, ekonomi och kultur.

1,6 miljonerklubben är idag en av landets största kvinnoföreningar och har ca 33 000 medlemmar. Klubben ger ut en tidning, böcker och kalender, håller seminarier om hälsa cirka 20 gånger per år. Dessutom ordnar man resor och utflykter, går på bio, teater och umgås.

Tio år efter det att 1,6-miljonersklubben bildats bildades 2,6-miljonersklubben för de yngre kvinnorna mellan 18 och 45 år. De två föreningarna samarbetar och hjälper varandra. Båda arbetar för samma mål.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)