Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler vill köra när nolltaxa försvinner

Gatubild från Mariehamn. Foto: Mikael Parkvall/Creative Commons.

Intresset bland bussföretag för att köra kollektivtrafiken i Mariehamn har ökat kraftigt inför avskaffandet av nolltaxan i staden. Hittills har det varit gratis att åka med stadsbussen i Mariehamn, men från i höst blir det inte längre så. Visserligen bestämmer staden taxan, men det bolag som vinner den pågående upphandlingen får alla intäkter från biljettförsäljningen Det har lockat fyra företag att bjuda på trafiken, rapporterar Ålands Radio.

Vid tidigare upphandlingar har staden bara fått in ett enda anbud.

Enligt Ålands Radio är anbuden så förmånliga för staden att det även kan ge utrymme för tilläggstrafik, alltså att stadsbussen kör även på lördagar och extraturer vid rusningstrafik. Normalt ligger trafiken med stadsbussen nere från mitten av juni till mitten av augusti, men det kan nu bli trafik även då.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)