Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus rockar i sommar

Expressbussföretaget Swebus blir rockigare. Inför årets festivalsommar inleder Swebus och festivalarrangören FKP Scorpio ett nytt samarbete. Det innebär att Swebus är både sponsor och resepartner för festivalerna Hultsfredsfestivalen, Getaway Rock Festival och Bråvalla Festival. Målet är att gemensamt öka bussresandet till och från dessa tre festivaler.

Samarbetet innebär att Swebus för första gången kommer att erbjuda resor till både rockfestivalen Getaway Rock Festival i Gävle och den nya festival Bråvalla Festival i Norrköping. Dessutom följer Swebus med Hultsfredsfestivalen när den flyttar till Sigtuna utanför Stockholm i sommar.

Som sponsor kommer Swebus även att synas i all marknadsföring av de olika festivalerna.

– I år väljer vi att satsa på att kommunicera tillsammans med festivalarrangörerna i deras egna kanaler, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus.

– Vi tror helt enkelt att det är den effektivaste och trovärdigaste kanalen för att nå ut till vår målgrupp för våra festivalresor. Tillsammans med FKP Scorpio har vi kunnat hitta ett gemensamt koncept som vi tror mycket på.

De tre festivaler som FKP Scorpio arrangerar i sommar är:

Bråvalla festival: På tidigare Bråvalla flygfottilj i Norrköping upprättas för första gången Bråvalla Festival, en 3-dagarsfestival med ambitionen att växa snabbt, sikta högt och breda ut sig rejält. Mellan den 27 och den 29 juni gästar några av världens största artister, svenska storheter och nya intressanta akter Norrköping för att ställa till en fest där alla ska känna sig välkomna. Bland de största dragplåstren hittar man Avicci, Rammstein och Green Day.

Getaway Rock Festival: Gasklockeområdet i stadsdelen Brynäs i centrala Gävle är skådeplatsen för en rockfestival med variation och en hel del attityd – Getaway Rock Festival. Mellan den 8 och den 10 augusti besöker metalfans över hela Sverige Gävle för att njuta av allt från hardcore till thrash metal, dödsmetal till 70-talsrock. Festivalen består av tre scener varav en av dem inomhus och placerad i en av tegelgl (l ska bort)asklockorna. Här kommer man att kunna se System Of a Down, Deep Purple och In Flames samt många andra akter.

Hultsfredsfestivalen: Festivalen som startade redan 1986 byter i år plats till Stoxa, 40 minuters resväg från centrala Stockholm. Den 13-15 juni bjuds besökarna på en 3-dagars musikfest med artister såsom Arctic Monkeys, Portishead och Fatboy Slim.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)