Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga åker buss mellan Borås och Göteborg

Aldrig förr har så många åkt buss med dubbeldäckarna mellan Göteborg och Borås. Foto: Ulo Maasing.

De så kallade 100-linjerna mellan Göteborg och Borås lockar nu rekordmånga resenärer. Under mars månad reste fler än 162 000 resenärer med de tre linjerna, vilket är det högsta antalet sedan trafiken startade.

Enligt siffror från Västtrafikhar resandet med de tre olika 100-linjerna ökat med 22 procent mellan mars 2012 och mars 2013.

På Västtrafik menar man att trängselskatten i Göteborg, som infördes vid årsskiftet, har bidragit till det ökade bussresandet.

–  Nettbuss har gjort ett bra jobb sedan de tog över trafiken 2010 och våra kunder uppskattar både komforten och den snabba förbindelsen mellan städerna, säger Attila Ungvari, ansvarig för busstrafiken på Västtrafik.

Sedan februari har fler dubbeldäckare satts in på linje 100. Turtätheten har ökat successivt och i högtrafik går bussarna i femminuterstrafik i vardera riktningen.

–  Med tanke på de satsningar som görs med bland annat nya dubbeldäckare och tätare turer hoppas vi att resandet kommer att fortsätta öka, säger Attila Ungvari.

Västtrafik och Nettbuss har planer för ytterligare förbättringar för resenärerna på linje 100. Under 2013 är ambitionen bland annat att öppna ett bemannat cykelgarage vid Borås Resecentrum för att göra det enkelt och tryggt att ta cykeln till bussen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)