Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ryssland och Asien lyfte Scanias bussar

Scanias orderingång för bussar lyfte rejält under det första kvartalet. Foto: Scania.

Orderingången för Scanias bussverksamhet förbättrades markant under första kvartalet i år. Det framgår av Scanias delårsrapport som presenterades på tisdagen. Scania tog under perioden hem stora order i såväl Ryssland som i Asien. Jämfört med fjärde kvartalet i fjol steg Scanias orderingång även i Latinamerika, Afrika och Oceanien.

Totalt ökade Scanias orderingång med 62 procent till 2551 enheter under första kvartalet i år, jämfört med samma period förra året då man sålde 1574 enheter.

Europa minskade orderingången med 16 procent jämfört med första kvartalet 2012. Nedgången var främst relaterad till Spanien och de nordiska länderna.

Jämfört med första kvartalet i fjol steg orderingången med 62 procent i Latinamerika. Uppgången var hän- förlig till Mexiko och Brasilien.

I Asien ökade orderingången med 49 procent jämfört med första kvartalet 2012, i huvudsak hänförligt till en stor order i Malaysia. Orderingången i Afrika och Oceanien steg med 74 procent med ökningar i Australien och Kenya.

Scanias leveranser av bussar uppgick till 1 383 (1 389) enheter under första kvartalet 2013. I Europa minskade leveranserna med 44 procent i jämförelse med första kvartalet 2012. I Latinamerika var leveranserna upp med 29 procent. I Eurasien steg leveranserna kraftigt med 156 procent. I Asien minskade leveranser- na med 40 procent medan leveranserna av bussar i Afrika och Oceanien steg med 20 procent under det första kvartalet.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)