Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Astrid Lindgren och Ingvar Kamprad på Växjöbussar

Länstrafiken Kronoberg har avgjort sin namntävling om nya namn på stadsbussarna i Växjö. Redan tidigare är en stor del av bussflottan namngiven efter kända personer från regionen, men nu kommer bland andra Astrid Lindgren och Ingvar Kamprad att göra dem sällskap.

– Det är många som bidrar till att göra Växjö till en plats med stark identitet. Genom att namnge bussarna ville vi lyfta fram några av alla dem. Jag hoppas att deras livsöden inspirerar och ger stolthet över vår stad, säger Växjös kommunalråd Bo Frank.

Vinnarbidragen är:
Astrid Lindgren, barnboksförfattarinna
Singoalla, romanfigur hos Viktor Rydberg
Isa Thornell, konstnär och författarinna
Ingvar Kamprad, IKEA:s grundare
Florence Stephens, ”Fröken på Huseby”

Bland dem som sedan tidigare har fått ge namn åt bussarna i Växjö finns författarna Agnes von Krusenstjerna, Bo Setterlind, Esaias Tegnér och Pär Lagerkvist. Vidare finns där Carl von Linné, rockmusikern Ola Salo, idorttsstjänan Carolina Klüft och många andra.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)