Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus ökar när SJ ställer in

När Trafikverket stänger av tågtrafiken mellan Stockholm och Bålsta på grund av banarbeten och SJ-tågen därför inte kan köra hela sträckan mellan Västerås och Stockholm går Swebus till offensiven. Tågstoppet gäller från onsdag kväll till tidigt på måndag morgon. Då passar expressbussföretaget Swebus alert på att fyrdubbla sin kapacitet.

Tågstoppet orsakas av banarbeten som Trafikverket genomför på sträckan Stockholm – Bålsta mellan onsdagen den 8 maj klockan 22.25 och måndagen den 13 maj klockan 04.30.

– Erfarenheten från tidigare tågstopp på denna sträcka är att många väljer att resa med oss för att slippa krångel, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Jag tror också att det kan vara ett bra tillfälle för många att prova på att åka expressbuss som ett alternativ till tåget.

Förutom sju dagliga direktbussar åt vardera håll mellan Stockholm och Västerås, så erbjuder Swebus sedan drygt en månad tillbaka pendlingsbussar varje morgon och kväll mellan Enköping/Bålsta och Stockholm.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)