Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utökad busstrafik i Blekinge

Kustbussen är populär och får fler turer. Foto: Ulo Maasing.

Styrelsen för Blekingetrafiken har beslutat om flera utökningar av busstrafiken i Blekinge. Bland annat blir det utökad trafik från Blekinge till Malmö och Danmark. Blekingetrafiken har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Blekinge.

I augusti utökas trafiken från Blekinge mot Malmö och Köpenhamns flygplats.

Efter önskemål från bland andra Karlskrona kommun och näringslivet om sena och tidiga avgångar till/från Köpenhamns flygplats inför Blekingetrafiken bussar från Karlskrona via Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg som ansluter Öresundståg mot Malmö/Köpenhamn i Kristianstad.

Den nya trafiken kommer att köras måndag till fredag och införs vid tidtabellskiftet den 18 augusti.

– Genom bussanslutningen i Kristianstad kan vi från augusti erbjuda kunder från Blekinge att vara på Kastrup kl 06.53 dessutom kan man resa från Köpenhamn/Kastrup kl 22.06. En bussanslutning möjliggör även resande mellan västra Blekinge och Skåne/Danmark, säger Anna Claesson, trafik- och marknadschef på Blekingetrafiken.

Det blir också utökad trafik med Kustbussen, linje 600,  mellan Karlskrona och Olofström. Redan den 6 juni införs en ny, tidig morgontur och i augusti följer fler utökningar av trafiken. Bland dessa finns en snabbtur mellan Karlshamn och Karlskrona, fler turer mellan Karlshamn och Vilboken/Olofström, en tur från Karlshamn till Karlskrona och dessutom förstärks befintliga avgångar mellan Ronneby och Karlskrona, eftersom resandet ökar ständigt.

Även med Kustbussen, linje 500, mellan Karlskrona och Kalmar fortsätter resandet att öka. Därför utökas trafiken på linjen från den 18 augusti till tio turer i vardera riktningen på vardagar, tre turer lördagar och fyra turer på söndagar.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

 1. Hej
  Jag undrar om det finns en busstrafik mellan
  Kastrup till Karlskrona söndag kväll 31 augusti ?

  Hälsningar
  Angela

 2. Hej Angela,

  Vi rekommenderar dig att kontakta Blekingetrafikens kundtjänst: 0455-569 00.

  Mvh

  Ulo Maasing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)