Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bankchef tar över på X-trafik

Peter Kollin är ny vd för X-trafik. Foto. Swedbank.

Landstinget i Gävleborg har rekryterat ny vd till X-trafik som efterträdare till Mats Hildebrand som har gått till det norska statliga bussföretaget Nettbuss´ svenska verksamhet. Den nye vd:n för X-trafik är Peter Kollin. Han kommer närmast från Swedbank, som bankchef för fyra kontor i Gävle och Älvkarleby. X-trafik svarar för kollektivtrafiken i Gävleborg.

– Vi vill ha en person som vill utveckla kollektivtrafiken i länet och bidra till att Gävleborg blir ett län där människor vill leva och arbeta. Då är det viktigt att förvaltningschefen för X-trafik har goda kontakter med näringslivet, här blir Peter Kollin ett utmärkt val, säger landstingsdirektör Svante Lönnbark.

Förvaltningschefens uppdrag blir nu att tillsammans med näringsliv och kommuner utveckla kollektivtrafiken och delta i landstingets övergripande strategiska arbete för att skapa tillväxt och regional utveckling.

– Vi har sökt en ledare som vill driva ett långsiktigt arbete för kollektivtrafiken, driva strategisk planering och därigenom stärka utvecklingen i hela vårt län, säger Svante Lönnbark.

Peter Kollin har lång erfarenhet från bankvärlden. Han hade sitt första bankjobb på Hudiksvalls sparbank 1988.

– Jag är engagerad i samhällsfrågor och regional tillväxt, att vi till exempel har en väl fungerande infrastruktur är grundläggande för att arbetsmarknaden ska fungera i länet. Det blir intressant att ta med sig dessa frågor med min bakgrund från näringslivet till landstinget och X-trafik, säger Peter Kollin.

Han tillträder sitt nya jobb under augusti.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)