Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbuss satsar på Klartext

Fredrik Schön, försäljnings- och marknadschef på Sindas. Foto: Ulo Maasing.

Ett av landets större privata bussföretag, småländska Flexbuss, har valt att satsa på Klartext Bussbokning för sin bussverksamhet. Flexbuss har idag ett 120-tal bussar och bedriver linjetrafik, skoltrafik, beställningstrafik och anropsstyrd trafik. Inom Flexbusskoncernen finns även Dacke Buss.

– Vi valde Sindas system Klartext då vi såg att det fanns ett bra stöd för både beställnings- och linjetrafik, liksom den täta integrationen med lönesystemet transPA som vi också valt. Att sedan dessa två leverantörer har byggt kopplingar mot våra andra system i verksamheten ger oss en bra helhetslösning, säger David Lindquist, vd på Flexbuss och Dacke Buss.

Fredrik Schön, försäljnings- och marknadschef på Sindas, uppger att företaget under de senaste åren har haft en bra stillströmning av nya kunder.

– Det är bra för utvecklingen av produkten och det gynnar våra befintliga busskunder då systemet är en standardprodukt, säger han.

Sindas utvecklar branschanpassade system för ekonomi, trafik och handel. Inom området trafik har man den välkända produkten Klartext Bussbokning som är ett planeringssystem för linje- och beställningstrafik. Sindas har jobbat i bussbranschen sedan 2002/2003 då man förvärvade rättigheterna till Klartext Bussbokning. Under 2003 skrev man om systemet till Windowsmiljö tillsammans med Westin Buss, Ekmanbuss och Interbus som var de stora kravställarna bakom systemet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)