Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

17000 bussförare lär service för synskadade

Brittiska bussjätten First ska utbilda 17 000 bussförare i service för synskdade. Foto: First Group.

Brittiska bussjätten First ska utbilda 17 000 bussförare i service för synskadade. Foto: First Group.

Den brittiska bussjätten First inleder i höst en storsatsning på att förbättra servicen för synskadade. Företagets samtliga 17 000 brittiska bussförare ska få en särskild utbildning för att hjälpa blinda och synsvaga personer att tryggt kunna åka buss.

First har skapat en särskild utbildning i samarbete med en organisation för synsvaga, stiftelsen Guide Dogs som bland annat avlar och tillhandahåller ledhundar. Stiftelsen har också ett program för att på olika sätt göra det möjligt för blinda och synsvaga att nå en ökad rörlighet.

I september inleds utbildningen av de 17000 bussförarna. First vill att människor med nedsatt syn ska kunna ta bussen utan att känna oro för att tryggt hitta en sittplats eller komma av vid rätt hållplats. Förarna ska uppmuntras att antingen verbalt eller rent fysiskt lotsa synskadade till en sittplats och även se till att de stiger av vid rätt hållplats.

I utbildningen ingår att förarna ska få en känsla för hur det är att vara synskadad och åka buss, bland annat genom att de får prova att själva resa med en bindel för ögonen så att de inte ser.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Bättre buss i England - Allt om syntolkning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)