Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fri surf på Flygbussarna

Nu erbjuder Flygbussarna fritt wifi ombord. Foto: Flygbussarna.

Flygbussarna lanserar nu trådlöst nätverk på samtliga linjer i Sverige. Bussarna förses med en router som möjliggör för resenärerna att helt utan inloggning surfa under resan till eller från flygplatsen. Tjänsten är helt gratis för resenärerna.

– Wifi är en tjänst som många av våra kunder efterfrågat och vi är glada att nu kunna erbjuda denna service kostnadsfritt till de 4,4 miljoner resenärer som vi har årligen, säger Eva Tiséus marknadschef på Flygbussarna.

Alla bussar i Göteborg och Malmö har redan wifi ombord och installation pågår på de sista fordonen i Stockholm. Inom kort kommer samtliga Flygbussar vara utrustade med en egen router som förser passagerarna på bussen med trådlös uppkoppling med en hastighet på upp till 9,3 megabit per sekund.

– Våra resenärer kan läsa e-post, kolla flygtider, checka in och boka hotell medan de körs till flygplatsen. Utländska turister som nyss landat i Sverige värdesätter att utan kostnad kunna söka information om attraktioner och nöjen på väg in till centrum, säger Eva Tiséus.

Surfande från mobila enheter såsom plattor och smartphones har ökat drastiskt under senare år och beräknas på kort sikt gå om surfande från datorer. Flygbussarna erbjuder redan i dag en mobilanpassad webbplats och app för att nå kunder på språng men vill nu även erbjuda resenärerna möjlighet att på ett effektivt sätt använda tiden ombord på bussen.

Bussmagasinet.se har redan vid ett flertal tillfällen provat uppkopplingen på flygbussar i flera städer. Då har systemet fungerat utmärkt och gett en radikalt bättre uppkoppling än exempelvis SJ.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)