Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommun köper busstation för att hjälpa lokalt bussföretag

Tingsryds vapen. Kommunen köper ortens bussterminal för att hjälpa det lokala bussföretaget.

Tingsryds vapen. Kommunen köper ortens bussterminal för att hjälpa det lokala bussföretaget.

Tingsryds kommun har beslutat att köpa bussterminalen i huvudorten för att hjälpa ett lokalt bussföretag. Affären görs gen kommunens utvecklings- och fastighetsbolag Tufab som köper terminalen för 3,2 miljoner av ett privat företag. Kommunfullmäktige måste dock först godkänna den annorlunda affären.

–  Den här affären gör vi för att hjälpa Tingsryds Busstrafik AB. Trafikbolaget har nyligen investerat stora pengar för att köpa in nya bussar. Bolaget har fått ett tioårskontrakt med Länstrafiken Kronoberg, säger Arne Karlsson (M), styrelseordförande i Tufab till Smålandsposten.

Bussföretagets ägare Dag Runesson säger till tidningen att det visserligen skulle vara ekonomiskt mer attraktivt att köpa och äga terminalen, men att hans företag inte har någon möjlighet att göra det efter de stora investeringar man gjort i tio nya bussar.

– Just nu har jag inga möjligheter att låna mer pengar, säger Runesson till Smålandsposten.

I det läget rycker alltså kommunen in.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)