Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tättrafikerat stråk ska locka örebroare till bussen

Tätare trafik i centrala Örebro ska locka fler att ta bussen. Foto: Ulo Maasing.

Tätare trafik i centrala Örebro ska locka fler att ta bussen. Foto: Ulo Maasing.

Genom att skapa ett huvudstråk för busstrafiken genom centrala Örebro ska busstrafiken där bli betydligt tätare än idag. Därmed hoppas Länstrafiken i Örebro att locka fler att åka med stadsbussarna i Närkemetropolen.

För några år sedan gjorde Länstrafiken en storsatsning på busstrafiken i Örebro, men resandet ökade inte alls så mycket som man hade kalkylerat. Därför har kommunen och Länstrafiken tidigare i år samlat in massor av förslag på förändringar från örebroarna.

Med dessa som grund läggs busstrafiken om från nyår. Det gemensamma citystråket ska gå från Våghustorget via Konserthuset, Slottet och resecentrum. Dessutom ska vinterturlistan gälla under en större del av året än hittills. Sommarturlista ska bara tillämpas under den tid skolorna har sommarlov.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)