Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största satsningen på stadstrafiken i Växjö

Länstrafiken Kronoberg hoppas på fler resenärer genom satsningen på stadstrafiken i Växjö. Foto: Mats Samuelsson.

Länstrafiken Kronoberg hoppas på fler resenärer genom satsningen på stadstrafiken i Växjö. Foto: Mats Samuelsson.

Länstrafiken Kronoberg lanserar snart sin största satsning någonsin på stadstrafiken i Växjö. Det blir fler bussar, tätare turer och en helt ny linje. Bland nyheterna finns också att det kommer att gå att resa till Växjö flygplats med länstrafiken. Premiär är det den 2 september.

Förändringarna i Växjös stadstrafik innebär att de flesta turer kommer att gå betydligt tätare, framförallt under högtrafik. Dessutom har giltighetstiden för ordinarie tidtabell förlängts med 6 veckor. Det betyder att resenären får ett bättre utbud under större delen av året.

– Alla förändringar görs för att stadstrafiken ska bli mer tillgänglig och för att resenärerna ska ha fler valmöjligheter att hitta det som passar dem bäst, säger Sven Sunesson (c), trafiknämndens ordförande.

Växjö flygplats får stadsbusstrafik med linje 4. Foto: Mats Samuelsson.

Växjö flygplats får stadsbusstrafik med linje 4. Foto: Mats Samuelsson.

Vissa linjer har fått en annan sträckning för att få snabbare och effektivare trafik. Några hållplatser har dragits in eller bytt namn. Till exempel kommer linje 3 att gå från Grand Samarkand till Linnéuniversitetet. Turerna blir också tätare och mer tåganpassade.

En annan nyhet är att linje 4 får förlängd körväg och går hela vägen till flygplatsen.

Den nya linje 9 går via lasarettet, Biskopshagen, Vallen och det nya bostadsområdet Vikaholm.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)