Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus och Flygbussarna i samarbete – blir matarbolag åt varann

Resenärer med Swebus kan nu köpa genomgående biljett till Arlanda, trots att Swebus lägger ner sin linje Stockholm – Arlanda. Istället börjar man samarbeta med Flygbussarna. Foto: Swebus.

Resenärer med Swebus kan nu köpa genomgående biljett till Arlanda, trots att Swebus lägger ner sin linje Stockholm – Arlanda. Istället börjar man samarbeta med Flygbussarna. Foto: Swebus.

Samtidigt som expressbussföretaget Swebus avvecklar sin flygbusslinje mellan Stockholm och Arlanda etablerar man ett samarbete med den tidigare konkurrenten Flygbussarna. Samarbetet startar den 19 augusti. Samarbetet innebär i praktiken att de båda bussföretagen matar resenärer till varandras trafik.

– Det här samarbetet innebär att våra expressbussresenärer enkelt kan köpa sin resa till Arlanda till ett lågt pris, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Det är också bra att våra resenärer på det här sättet inte drabbas av att vi slutar att trafikera vår egen linje Stockholm-Arlanda.

Resenärer i orter såsom Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping kan köpa sin resa till och från Arlanda av Swebus. På Stockholm Cityterminal byter resenärerna till Flygbussarnas linje Stockholm-Arlanda. Den nya kombinationsbiljetten blir billigare än om man väljer att köpa biljetterna var för sig.

– Det är roligt att göra det ännu enklare för resenärer att ta bussen till Arlanda, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna. Att fler väljer bussen istället för att ta bilen till flyget är viktigt för miljön. Vi vill locka fler resenärer genom att knyta ihop våra resor till Arlanda med Swebus expressbusslinjer från hela landet.

Förutom samarbetet med Flygbussarna går flera av Swebus expressbussresor via Arlanda samt Flygtransferlinjen från Örebro via Västerås och Enköping till Arlanda.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)