Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Granbergs Buss köper Arvidsjaur Trafik

Granbergs Buss köper Arvidsjaur Trafik. Foto: Ulo Maasing.

Granbergs Buss köper Arvidsjaur Trafik. Foto: Ulo Maasing.

Arvidsjaur Trafik AB som ägs av Laponiatrafik AB, ett dotterbolag till Centrala Buss i Norrbotten AB, har sålt samtliga aktier till Granbergs Buss Holding AB. Övertagandet skedde idag, den 1 oktober. Arvidsjaur Trafik AB startade 2008, har åtta bussar och beräknad omsättning på cirka 13 miljoner kronor i år.

Granbergs Buss blev i början av året ett familjeföretag, sedan de gamla ägarna gamla ägarna Lars-Erik och Mats Granberg, deras söner Johan Granberg och Linus Granberg samt piteföretagaren Boo Lindroth köpte tillbaka företaget från Veolia Transport AB.

Företaget har idag 17 bussar och verksamhet i Piteå, Älvsbyn och Arvidsjaur.

– Granbergs Buss nya ägargrupp är ett offensivt gäng som har för avsikt att utveckla bolaget, och detta köp passar oss alldeles utmärkt. Nu stärker vi vår position i hela Pite  Älvdal som är vår hemmamarknad och där vi finns etablerade i tre orter, Arvidsjaur, Älvsbyn och Piteå och vi får nu en större busskapacitet på totalt 25 bussar och en omsättning på drygt 40 miljoner.

– Samtidigt förvärvar vi aktier i Centrala Buss och blir delägare där, det är vi både stolta och glada för, säger styrelseordförande Boo Lindroth.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)