Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN och Solaris i topp under september

Instrumentbrädan på en MAN Lions City stadsbuss. Bild: MAN.

Instrumentbrädan på en MAN Lions City stadsbuss. Bild: MAN.

MAN och Solaris toppar med bred marginal registreringsstatistiken för tunga bussar under september. Det framgår av aktuella siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Under september registrerades totalt 140 nya bussar (både lätta och tunga), 34,6% fler än under samma tid förra året, då 104 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 1045 bussar, 14,9% färre än förra året, då 1228 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 130 under september, 64,6% fler än under samma tid förra året då 79 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 875 tunga bussar, 10,3% färre än under motsvarande period förra året då 975 registrerades.

Här är siffrorna över nyregistreringar av bussar över tio ton under september:
MAN 76
Solaris 34
Setra 7
Mercedes-Benz 6
VDL 4
Volvo 3

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)