Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mindre bussbolag kan få tillbaka trafik

Uppland

KR Trafik lämnar över till lokala bussbolag i Uppland. Foto: Ulo Maasing.

Flera mindre, lokala bussföretag i Uppland kan komma att få tillbaka trafik som man förlorade häromåret i samband med en upphandling av Upplands Lokaltrafik, UL. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Företagen får ta över trafik från KR Trafik som vann en upphandling i länet för drygt två år sedan och då fick i uppdrag att ta hand om en del landsbygdslinjer och skolbussar åt UL.

Nu förhandlar KR Trafik med flera bussbolag, bland dem Högbergs Buss, Kristian Larsson och Arnesson Trafik, om att de redan den 1 november ska återfå en del av den trafik de tidigare körde men förlorade i upphandlingen.

Företagen ska bli underentreprenörer åt KR Trafik under förutsättning att de tar över fyra depåer, personal och 27 bussar i Tierp, Husby, Björklinge och Ramsla.

Enligt SR Uppland är anledningen till förändringarna att KR Trafik har gått in som delägare i Sambus som de lokala bolagen sedan tidigare är delägare i.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Så det näst bästa alternativet som var ca 17 % dyrare vid upphandlingen kan nu köra för KR-trafiks priser? Kanske t.o.m. reducerade med en liten provision till KR-trafik?
    http://www.bussmagasinet.se/2010/03/kr-trafik-vann-stor-upphandling-i-uppland/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)