Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalakommun vill locka anställda att ta bussen

Hedemora vill att fler ska välja Dalatrafiks bussar och tåg. Foto: Ulo Maasing.

Hedemora vill att fler ska välja Dalatrafiks bussar och tåg. Foto: Ulo Maasing.

Hedemora kommun i Dalarna vill stimulera anställda, både i kommunen och i företag som verkar där, att åka kollektivt. Därför kommer man att delta i en kampanj där företag och andra arbetsgivare ska erbjuda sina anställda ett årskort, Resekort Företag, med kollektivtrafiken till ett pris som ligger 25 procent under det ordinarie.

– I och med kampanjen blir det ekonomiskt fördelaktigt för de anställda att välja bort bilen samtidigt som miljön och hälsan gynnas, särskilt för den som kan välja cykeln, säger kommunalråden Ulf Hansson (S) och Gun Drugge (C) till Dalarnas Tidningar.

De anställda kan välja mellan fyra olika prisklasser på kort: 768 kronor i månaden för hela länet, inom Hedemora kommun för 322 kronor, två zoner för 516 kronor och en zon för 260 kronori månaden. Det är det belopp som dras från de anställdas lön för hellårskort. Några sådana finns dock inte i dagsläget för vuxna. Dessa måste istället köpa månadskort. Det innebär att Resekort Företag i praktiken ger mer än 25 procents rabatt för ett helt år.

Tidiage har Mora kommun börjat med motsvarande erbjudande liksom nyligen även Älvdalens kommun.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)