Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FP vill ha gemensamt kollektivtrafikkort i landet

Vill ha gemensamt resekort för hela landet.

Vill ha gemensamt resekort för hela landet.

Folkpartiets landsmöte, som avslutades på söndagen, ställer sig bakom kravet på ett gemensamt kollektivtrafikkort i Sverige. Kravet skrivs nu in i partiprogrammet. I sitt svar på en motion i frågan skriver partistyrelsen att man ser positivt på att ”exempelvis SKL verkar för att en gemensam teknisk plattform för ett nationellt kollektivtrafikkort tas fram och implementeras i alla Sveriges län.”

– Länstrafikbolagen har hittills faktiskt skapat barriärer när det gäller resor över länsgränserna.

– Menar vi allvar med regionförstoringen så måste det bli lättare att färdas över länsgränser med kollektivtrafik, skriver FP:s partistyrelse, som menar att utvecklingen mot ett gemensamt resekort inte går tillräckligt fort, även om det på vissa håll i landet har skapats resekort som är giltiga över länsgränserna.

Fotnot: SKL = Sveriges Kommuner och Landsting.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)