Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Positiva utsikter för turismen 2014

Turistbussar från Hovslätts Bussresor och Gruppresor AB parkerade i centrala Berlin i slutet av november. Foto: Ulo Maasing.

Turistbussar från Hovslätts Bussresor och Gruppresor AB parkerade i centrala Berlin i slutet av november. Foto: Ulo Maasing.

2014 kommer att bli ett bra år när det gäller turismen. Det konstaterar det ansedda tyska turismforskningsinstitutet IPK International som har gjort en omfattande analys av turismen i världen på uppdrag av ITB-mässan i Berlin. ITB är Europas överlägset största resmässa.

Enligt IPK:s prognos är utsikterna för europeernas resande mycket positiva, trots tuffa ekonomiska tider i en del europeiska länder.

Totalt förutser IPK en ökning av europeernas semesterresor med 3 – 4 procent. Största ökningen, tio procent, väntas ryssarna stå för.

Även i Sverige, Schweiz och Storbritannien väntar IPK en stark ökning av resandet. Tyskland förväntas stå för en fortsatt treprocentig ökning och även i Frankrike, Spanien och Nederländerna väntas befolkningen resa mer, även om ökningen kommer att vara måttlig.

Den inkommande turismen till Europa kommer att öka kraftigt. Under de första åtta månaderna i år ökade den med 5,4 procent jämfört med samma period förra året. Det är en utveckling som väntas fortsätta.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)