Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratis hybridbuss för shoppinglystna i Borlänge

    Borlänge har fått en gratisbuss för shoppingsugna. Bussen är en Optare Solo SR Hybrid.

Borlänge har fått en gratisbuss för shoppingsugna. Bussen är en Optare Solo SR Hybrid.

Borlänge fick på fredagen gratistrafik med hybridbuss. Bakom satsningen, som är ett prov på sex månader, står Borlänge kommun, IKEA, Norra Backa handelsplats, Borlänge Centrumförening och Kupolen i Borlänge. Bakgrunden är att man vill stärka områdena runt Kupolen, IKEA, Norra Backa handelsplats och centrum genom att kunderna kan åka gratis buss mellan de olika handelsplatserna. Den buss som används i trafiken är en Optare Solo SR Hybrid.

– Med en buss blir det praktiskt, miljövänligt och enkelt att binda ihop centrum med de andra områdena, säger Anna Timander, centrumchef, Kupolen. Vi vill på det här sättet ge förutsättningar att transportera dig dit du önskar utifrån dina behov.

Handelsbussen-3

Folket som får Handelsbussen att rulla. Från vänster Margareta Lundqvist och Reine Josefsson från BK Invest, Ulf Hansson och Mats Pettersson från Siljans buss.

– Vi vill visa att det inte är långt mellan områdena och att varje område är unikt på sitt sätt, säger Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande. Vi jobbar tillsammans för att stärka handeln i Borlänge. Områdena kompletterar varandra och det vill vi låta fler att enkelt få uppleva.

– Det kommer inte att kosta något att åka med bussen och den kommer att gå med cirka 15 minuters intervaller mellan de olika områdena.

Bussen rullar varje vardag mellan 14.00- 18.00 och lördagar mellan 10.00- 16.00, dock inte på röda dagar.

– Bussen är en elektrisk hybridbuss som bidrar till en hållbar urveckling, säger Bosse Hårdén, centrumledare, Borlänge Centrumförening.

Trafiken körs av Siljan Buss med en Optare Solo SR Hybrid som har levererats av Optares svenska återförsäljare BK Invest.

– Det känns bra att få vara med och leverera en ny och miljövänlig elhybrid till Dalarna. Vi vet att Optare Solo SR Hybrid passar mycket bra på denna typ av city nära servicelinjer säger, Reine Josefsson, VD, BK Invest

– Roligt att man i Borlänge vågar prova på nya trafiklösningar. Handelsbussen ligger helt rätt i tiden och det känns bra att vi har hittat en elhybridbuss som passar för detta uppdrag, säger Ulf Hansson, VD Siljan Buss.

Handelsbussen-2Bussen kommer att rulla på prov i sex månader och sedan utvärderas. Kostnaden för dessa månader beräknas till cirka 500 000 kronor och det fördelas mellan de olika samarbetsparterna.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)