Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärsforum fortsätter kräva kontanter tillbaka

Resenärsforums ordförande Karin Svensson Smith. Foto: Ulo Maasing.

Resenärsforums ordförande Karin Svensson Smith. Foto: Ulo Maasing.

Intresseorganisationen Resenärsforum fortsätter att arbeta för att kontanthanteringen på kollektivtrafikens bussar ska återinföras. Organisationens ordförande Karin Svensson Smith gick i helgen ut med förnyade krav på att det ska gå att betala kontant på bussen.

– Det ska vara enkelt att betala för sig i kollektivtrafiken. Och det är fullständigt självklart att man ska kunna betala även ombord, säger hon.

Karin Svensson Smith hänvisar till en EU-förordning som hon och Resenärsforum hävdar ger Resenärsforum rätt i frågan.

– Kollektivtrafiken är till för alla invånare. Att krångla till det är helt oacceptabelt. Det är inget konstigt om det skulle bli dyrare att köpa biljetter kontant eller ombord. Det är bra om många köper i förväg, och det är krävs tillräckligt många biljettautomater. Men det måste vara möjligt att betala ombord, även kontant. Alla ska vara välkomna.

Share Dela

Taggat som: ,

2 kommentarer »

  1. Horribel tanke att vissa vill återinföra personrånen igen! Visst finns det för få biljettautomater för resenärer idag, men det finns ännu färre poliser och väktare i närheten för de busschaufförer som blir hotade och rånade.

  2. Bra svar Rickard. Men varför kan man inte skaffa reskassa? Det vanligaste svaret är åker inte så mycket. Men den som inte ringer så mycket skaffar kontantkort till sin mobil. Däremot vore det bättre att jobba för att få resekassan att fungera i hela landet. Kan man i finland kan man i sverige, om man nu vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)