Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor bussresearrangör i konkurs

Det stora holländska bussreseföretaget Oad har gått i konkurs. Företaget körde bland mycket annat holländska fotbollsfans till matcher i utlandet. Foto lic via Wikimedia Commons.

Det stora holländska bussreseföretaget Oad har gått i konkurs. Företaget körde bland mycket annat holländska fotbollsfans till matcher i utlandet. Foto lic via Wikimedia Commons.

En av de större och mer välkända bussresearrangörerna i Europa har gått i konkurs. Det är holländska Oad Reizen som på onsdagseftermiddagen begärdes i konkurs. Konkursen lämnade 7000 resenärer strandsatta på sina resmål. 1450 medarbetare förlorar också sina arbeten. När företaget inte längre kunde betala sina räkningar och de anställdas löner var konkursen ett faktum.

Oad (Overijssele Autobusdiensten) har brottats en längre tid med en pressad ekonomi och så sent som i mars i år skar man ner personalstyrkan med 170 anställda för att minska kostnaderna.

Oad grundades 1924 och är ett familjeägt företag. Man har som en specialitet också haft att transportera holländska fotbollsfans till matcher utomlands.  Företaget har också drivit 140 resebutiker under namnet Globe.

OadloggaOad var ett av de största företagen i holländsk resebransch. Företaget hänvisar till de svåra ekonomiska klimatet och den minskade omsättningen i resenäringen som förklaring till att man inte klarat att driva verksamheten vidare.

Den holländska branschorganisationen ANVR anser att Oad alltför sent började anpassa sig till den förändrade marknaden.

Oad arbetade med bland annat traditionella bussresor, skolresor, fotbollsresor med mera, men körde också en del kollektivtrafik.

Företaget har 125 turistbussar.

Share Dela

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)