Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tar bussen i Kalmar

Fler reser med stadsbussarna i Kalmar. Foto: Marcusroos/Wikimedia Commons.

Fler reser med stadsbussarna i Kalmar. Foto: Marcusroos/Wikimedia Commons.

Den nya stadstrafik som infördes i Kalmar i somras har gett klart fler bussresenärer i staden. Resandet med stadsbussarna i Kalmar har ökat med 5,5 procent på kort tid. Det visar en första sammanfattande jämförelse som gjorts mellan september 2012 och september 2013 när det gäller registrerade resor i KLT:s biljettsystem. Resultatet visar också på ett ökat resande i hela Kalmar län.

Antalet resor med Kalmars stadstrafik var första månaden efter lanseringen i augusti 10300 resor fler än samma tid året innan, vilket motsvarar en ökning med 5,5 procent. För hela länet ökade bussresandet med tre procent, motsvarande 18 500 resor.

Den största resandeökningen finns i södra delen av länet där linjerna 121-125, 403 samt 500 tillsammans har ökat med 24 procent i september 2013 jämfört med samma månad 2012. Samtliga linjer visar på en resandeökning. Detta trots stora förändringar, som att Ljungbyholm inte längre är knutpunkt för de södra delarna och att den nya stadstrafiklinjen 403 inte går genom Rinkabyholms samhälle.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)