Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebuschefen: Jag blev ledsen över Tågoperatörernas reaktion

Swebuschefen Joakim Palmkvist: "Jag blev ledsen av reaktionen från Tågoperatörerna". Foto: Ulo Maasing.

Swebuschefen Joakim Palmkvist: ”Jag blev ledsen av reaktionen från Tågoperatörerna”. Foto: Ulo Maasing.

I en slutreplik i debatten mellan Swebuschefen Joakim Palmkvist och branschföreningen Tågoperatörernas vd Christel Wiman förklarar Palmkvist att han Wimans reaktion har gjort honom ledsem. ”Vi vill ju samarbeta för att resenärerna ska komma fram i vinter de dagar då vädret sätter stopp för tåget. Hur kan ni tågoperatörer ha något emot det?”, frågar han i Svenska Dagbladet.

– Jag kan bara tolka det som att tågoperatörerna är nöjda med hur det fungerar idag. Jag vet att många resenärer inte håller med, skriver Palmkvist i SvD.

Han pekar på att många resenärer kommer till Swebus och andra bussbolag varje gång banarbeten, snöväder eller blåst stoppar tågen.

– Hade de varit nöjda med tågets ersättningar skulle de inte komma till oss, skriver Joakim Palmkvist, och framhåller att man från Swebus sida inte ser några problem att samarbeta med tåget.

Palmkvist tar i sin artikel också upp säkerhetsfrågorna.

– Christel Wiman påstår felaktigt att vi skulle köra när det är farligt för resenärerna. Det är tråkigt när missförstånd sprids om när det är säkert att köra expressbuss. Genom att föra en god dialog för resenärernas bästa kan vi istället undvika dessa missförstånd som riskerar att skapa oro bland bussresenärer. Jämfört med tåget har bussen bättre förutsättningar att kunna köra vid hårt väder.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)