Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

120 Scaniabussar till Moskva

Golaz Voyage från ryska GAZ på Scaniachassi.

Golaz Voyage från ryska GAZ på Scaniachassi.

Scania har tillsammans med den ryska fordonstillverkaren GAZ Group fått en beställning på 120 bussar till stadstrafik i Moskva. Scania tillverkar chassierna. Därmed stärker Scania sin ställning som chassileverantör till kollektivtrafiken i Moskva. Tidigare har man levererat 709 bussar till Mostransavto för trafik i Moskvaregionen och Sotji. De 120 bussar som nu levereras går till operatören Mosgortrans som ska trafikera Moskvas stad.

Bussarna till Mosgortrans är av samma modell som dem som tidigare levererats till Moskvaregionen – Golaz Voyage. De är byggda på Scanias tvåaxliga chassi och har Euro 4-motorer med SCR-teknik. Samtliga bussar är utrustade med det automatiserade växlingssystemet Scania Opticruise, och 50 av dem är handikappanpassade.

Mosgortrans är ett av Europas största kollektivtrafikföretag och transporterar dagligen cirka 5,5 miljoner passagerare med bussar, trådbussar och spårvagnar i Moskva. Bolaget har en flotta på drygt 5,300 bussar och 40,000 anställda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)