Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusspremiär i London

Nu testar även London helelktriska bussar.

Nu testar även London helelktriska bussar.

London anslöt sig på torsdagen till de städer som har helelektriska bussar i reguljär trafik. Från och med den 19 december går två bussar från den kinesiska busstillverkaren BYD i trafik i den brittiska huvudstaden. Ytterligare sex elbussar sätts i trafik i den brittiska huvudstaden nästa år.

De bussar som på torsdagen började trafikera London är ett test. Bussarna kör på linjerna 507 mellan Waterloo och Victoria samt 521 mellan Waterloo och London Bridge. Operatör är GoAhead Group.

Trafikhuvudmannen i den brittiska huvudstaden, Transport for London, räknar med att elbussarna har en potential att minska driftskostnaderna med 75 procent, jämfört med motsvarande dieseldrivna enplansbussar.

– Elbussar kan bidra till den renare och grönare bussflotta vi behöver för att minska koldioxidutsläpp och få en bättre luftkvalitet, säger Matthew Pencharz, seniorrådgivare i miljö- och energifrågor hos Londons borgmästare Boris Johnson.

London är sedan tidigare ledande när det gäller hybridbussar. Idag rullar omkring 600 hybridbussar på den brittiska huvudstadens gator. 2016 ska de vara fler än 1700.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)