Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bus4you växer på höjden och tvären

Bus4you lanserar dubbeldäckare på linjen Oslo – Göteborg – Malmö. Bild: Nettbuss Express AB.

Bus4you lanserar dubbeldäckare på linjen Oslo – Göteborg – Malmö. Bild: Nettbuss Express AB.

Bus4you, ett av varumärkena inom Nettbuss Express AB, satsar på utökad trafik. Från sensommaren sätter man in dubbeldäckare på linjen Oslo – Göteborg – Malmö. Lite senare etablerar man en ny linje för Bus4you, Oslo – Stockholm. Det avslöjar Nettbuss´ svenske koncernchef Stefan Magnusson och Mats Johansson, vd för Nettbuss Express AB i en intervju med bussmagasinet.se.

Bus4you är Nettbuss Express AB:s premiumprodukt inom expressbusstrafiken, med lyxiga breda läderfåtöljer, 4G-uppkoppling ombord och rejäla utrymmen för resenärerna.

Satsningen innebär en betydande kapacitetsökning på trafiken längs västkusten, samt att man etablerar en tredje linje utöver de man kör idag i Sverige.

För trafiken på västkustlinjen investerar Nettbuss Express AB i sex nya Setra dubbeldäckare med plats för 58 passagerare. På övre planet kommer man att ha traditionell Bus4youinredning med 2 + 1 fåtöljer i bredd. På nedre planet kommer inredningen att vara 2+2 fåtöljer i bredd.

De bussar som Nettbuss har valt tillhör Setras toppsegment av turistbussar, TopClass. Samtliga bussar kommer att utrustas med Euro VI‐motorer och BlueTec®‐teknik.

– Det känns extra kul att Nettbuss Bus4You valde att satsa på Setra TopClass. För oss är det ett kvitto på att bekvämt och tryggt resande förknippas med våra bussar, säger Anna Johanssonm, försäljningschef för Setra i Sverige.

Varje fåtölj har eluttag med 220V och det finns alltid trådlöst Internet ombord. Under 2013 integrerades varumärket Bus4You i Nettbuss profil och bytte namn till Nettbuss Bus4You.

I samband med leveransen av de första bussarna kommer EvoBus serviceorganisation, OMNIplus, via en servicepartner öppna upp en ny serviceverkstad i Göteborg. I Norden är Göteborg en centralort för olika typer av busstrafik. Serviceverkstaden är planerad sedan tidigare och kommer att kunna utnyttjas av alla EvoBus kunder.

Läs mer om satsningen från Bus4you i ett separat reportage här på bussmagasinet.se!

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)