Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgsföretag får stororder på IT till bussar

Thomas Gambinus är vd för Pilotfish Networks. Foto: Ulo Maasing.

Thomas Gambinus är vd för Pilotfish Networks. Foto: Ulo Maasing.

Telematikföretaget Pilotfish Networks i Göteborg har fått en stororder på IT-utrustning till bussar från en inte namngiven, större bussoperatör i Sverige. Ordern omfattar totalt 360 Pilotfish gateways och 300 Pilotfish Xid, utrustning som ska säkra kvalitet i uppkopplingen mellan bussarna och trafikföretagets it-system.

Med tekniken ska möjligheterna att hålla tidtabellerna förbättras och risken för störningar i kollektivtrafiken minska, uppger Pilotfish Networks vd Tomas Gabinus.

Pilotfish gateway används på ett liknande sätt som en hemmarouter från en bredbandsoperatör. Den tar hand om inkommande och utgående datatrafik i fordonen, men övervakar också inkopplad utrustning.

Tekniken sköter bland annat kommunikationen med system som ger föraren full koll på om hon eller han är i tid till hållplatserna.

Den är även en förutsättning för att biljettsystemen skall fungera. Men den kan också användas för flera andra system ombord. Till exempel för att optimera bränsleförbrukningen och upptäcka och åtgärda tekniska fel.

Pilotfish Xid håller ordning på systemen och ger kollektivtrafikföretaget information om vad som är monterat och inkopplat på varje enskilt fordon.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)