Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Handelsministern tar bussen i Norrland

Handelsminister Ewa Björling (M) ger sig ut på bussresa längs Norrlandskusten. Foto: Jonna Tomasson.

Handelsminister Ewa Björling (M) ger sig ut på bussresa längs Norrlandskusten. Foto: Jonna Tomasson.

Handelsminister Ewa Björling (M)  ska ge sig ut på bussresa för att öka exporten från Norrlandsföretag. Tillsammans med Business Sweden bjuder hon in  företag till exportspeed-dating i Sundsvall, Höga kusten, Örnsköldsvik och Umeå.

Måndag och tisdag den 20-21 januari beger sig handelsministen ut på en bussresa längs med Norrlandskusten, med start i Sundsvall och målgång i Umeå.

Med på bussen har ministern samlat de statliga aktörer som arbetar med att hjälpa svenska företag ut på den internationella marknaden: Business Sweden, Almi, Svensk Exportkredit och Exportkreditnämnden. Sammanlagt kommer de göra fyra stopp för att kraftsamla kring vart och ett av de företag som kommer att medverka.

– Målsättningen med projektet Exportbussen är att öka små och medelstora förteags kännedom om exportmöjligheter. Det blir en expertkraftsamling kring varje enskilt företag som deltar, säger handelsminister Ewa Björling.

Exportbussen är en del i en satsning som syftar till att öka den regionala exporten från Sveriges fyra nordligaste län – Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)