Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Oväntat många vill ta buss i stället för bil

Jönköpings Länstrafik har mötts av ett oväntat stort intresse från bilister som vill prova på att åka kollektivt. Foto: Ulo Maasing.

Jönköpings Länstrafik har mötts av ett oväntat stort intresse från bilister som vill prova på att åka kollektivt. Foto: Ulo Maasing.

På Jönköpings Länstrafik har man mötts av ett oväntat stort intresse från människor som vill ta bussen istället för bilen. Just nu delar Länstrafiken ut gratis busskort för att locka bilister att istället välja bussen eller tåget för sina resor.

Kampanjen började i veckan och på bara fyra dagar har länstrafiken fått in över 7000 intresseanmälningar från hela länet, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping. Totalt har 60000 bilägare i länet fått ett utskick från länstrafiken. Omkring 2000 av dessa kommer att väljas ut och få ett gratis månadskort, värt en tusenlapp.

Fram till den 27 januari kan bilägare ansöka om ett gratis månadskort. Den som söker får fylla in en resvaneundersökning på nätet. Med den som grund väljer Länstrafiken ut de som ska få provåka gratis under en månad.

– Vi räknar med att få in mellan 700 och 800 nya resenärer som stannar kvar i trafiken, säger Anne Mårtensson, marknadschef vid Jönköpings Länstrafik till SR Jönköping.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. En väldigt bra idè att erbjud gratis bussåkande,milötänk.
    Jag vill gärna pröva på att åka buss till arbetet.
    Hoppas jag är en vinnare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)