Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafik och infrastruktur nyckel till skånsk utveckling

Malmöexpressen har premiär i juni. En satsning på kollektivtrafik, bland annat superbussar, avgör om bostadsbyggandet i Skåne ska öka. Bild: Skånetrafiken.

Malmöexpressen har premiär i juni. En satsning på kollektivtrafik, bland annat superbussar, avgör om bostadsbyggandet i Skåne ska öka. Bild: Skånetrafiken.

Bättre kollektivtrafik och utbyggd infrastruktur är de två nyckelfaktorer som avgör om Skåne ska kunna bygga bort bostadsbristen.  Det visar en rapport som har tagits fram på uppdrag av Region Skåne. Enligt rapporten ökar marknadsvärdet på fastigheter med i genomsnitt drygt fem procent i kollektivtrafiknära lägen.

– Vi ser ett tydligt mönster – det byggs mer i kollektivtrafiknära lägen. Investeringar i infrastruktur och bostäder hänger ihop. Om vi vill skapa förutsättningar att bygga bort bostadsbristen i Skåne är det helt nödvändigt att vi får möjlighet att genomföra de planerade satsningarna säger Pontus Lindberg (m) ordförande Regionala tillväxtnämnden.

Det byggs idag alltför få bostäder i Skåne enligt rapporten. Under perioden 2000-2012 byggdes 23 000 färre bostäder än vad den växande befolkningens behov motiverade.
Fram till 2025 beräknas behovet uppgå till 50 000 nya bostäder. Avgörande för om det ska lyckas är en satsning på kollektivtrafik och infrastruktur.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)