Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittisk expressbussjätte växer vidare i USA

Den brittiska transportjätten Stagecoach växer vidare i USA med Megabus.com. Foto: Ulo Maasing.

Den brittiska transportjätten Stagecoach växer vidare i USA med Megabus.com. Foto: Ulo Maasing.

Den brittiska transportjätten Stagecoach fortsätter att rycka fram på den nordamerikanska marknaden för expressbussar. Det gör man med sitt dotterbolag Megabus.com som nu expanderar med nya linjer på den nordamerikanska kontinenten. Megabus.com etablerades i USA för sju år sedan efter stora framgångar med konceptet i Storbritannien.

De nya linjerna binder samman delstaterna North Carolina och South Carolina. För expansionen beställde Megabus.com nyligen ytterligare femton dubbeldäckare. I USA  täcker företaget nu in över 120 orter i 34 delstater.

Ursprungligen startade den dåvarande Stagecoachchefen, Sir Brian Souter, Megabus.com med överblivna bussar från Hongkong. Stagecoach hade dragit sig ur bussmarknaden där och fått ett antal dubbeldäckare över.

Souter sneglade då på framgångarna för Ryanair med den dynamiska prissättning företaget tillämpade. Året var 2003.

Konceptet blev snabbt en succé på den brittiska marknaden och några år senare etablerade Brian Souter Megabus.com i USA där framgångarna har kommit slag i slag. Inte minst har man lyckats konkurrera med inrikesflyget.

De gamla Hongkongbussarna är sedan länge ersatta med nya bussar. Idag investerar Megabus.com främst i dubbeldäckare från Van Hool, både i Europa och USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)