Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår för Berlin – igen

Berlin är en av världens ledande evenemangsstäder med hundratals evenemang och kongresser varje dag. Stadens prideparad, Christopher Street Day Parade, äger rum på midsommarafton med över en halv miljon deltagare i paraden. Foto: Ulo Maasing.

Berlin är en av världens ledande evenemangsstäder med hundratals evenemang och kongresser varje dag. Stadens prideparad, Christopher Street Day Parade, äger rum på midsommarafton med över en halv miljon deltagare i paraden. Foto: Ulo Maasing.

Berlin slår turistrekord, år efter år. För tionde året i rad noterade den tyska huvudstaden förra året rekordsiffror när det gäller turismen. I fjol räknade Berlins hotell och pensionat in hela 26,94 miljoner övernattningar (+8,2 procent jämfört med 2012) och 11,32 miljoner besökare (+4,4 procent). I december passerades den magiska gränsen 25 miljoner övernattningar för första gången.

Det betyder att turismen till Berlin ökar dubbelt så snabbt som turismen till Tyskland.

Sverige ligger på nionde plats av de europeiska länderna när det gäller antalet övernattningar – och även här blir Berlin bara mer och mer poppis. I fjol registrerades 423 000 svenska övernattningar i den tyska huvudstaden, en ökning med 10,3 procent. Antalet besökare från Sverige till Berlin ökade med 5,5 procent till 164 000.

Bland Berlins utlandsmarknader är Storbritannien störst, följt av Italien, USA, Nederländerna och Danmark.

I genomsnitt äger 345 evenemang, konferenser och kongresser varje dag rum i Berlin.

– Det gör Berlin till en av världens ledande evenemangs- och konferensstäder, säger Visit Berlins vd Burkhard Kieker.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)