Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i hotellbranschen – Scandic växer med 72 hotell

Rica Hotels grundare Jan Rivelsrud, till vänster, och Scandics vd Frank Fiskers.

Rica Hotels grundare Jan Rivelsrud, till vänster, och Scandics vd Frank Fiskers.

Hotellkedjan Scandic växer genom en storaffär. Scandic köper Rica Hotels som driver 72 hotell, varav 65 i Norge. Köpet är villkorat av berörda konkurrensmyndigheters godkännande.

– Med Rica Hotels tar vi Scandic till en ny nivå på den nordiska hotellmarknaden. Vi utökar vår portfölj med välrenommerade Rica-hotell i attraktiva lägen, och snart kan gästerna välja mellan 223 hotell i hela Norden. Tillsammans kommer vi att ha 25 000 gäster per dag och 13 000 duktiga medarbetare som gör sitt yttersta för att bidra till att alla dessa gäster får en bra och minnesvärd vistelse, säger Frank Fiskers, koncernchef på Scandic.

Scandic har i dag 151 hotell i Norden, varav 19 i Norge, medan Rica Hotels portfölj innefattar 72 hotell i både Norge och Sverige, varav 65 i Norge och 7 i Sverige.

– Tillsammans kommer företagen att skapa Nordens ledande hotellaktör med en solid grund för tillväxt och ökad satsning på turism. Rica och Scandic kompletterar varandra rent geografiskt och kan tillsammans ge gästerna fler valmöjligheter. Rica är starkt i Norge, medan Scandic har sin styrka i de övriga skandinaviska länderna, säger Ricas grundare Jan E. Rivelsrud.

Familjen Rivelsrud, som i dag äger Rica Hotels, kommer fortsätta att vara aktiva i hotellbranschen , via Rica Eiendom Holding. Totalt äger företaget 20 av de fastigheter som ingår i Rica Hotels portfölj där Scandic nu blir hyr esgäst .

–   Det här är en framtidsinriktad strategi. Nu blir vi rikstäckande i Norge och får flera hotell i Sverige vilket stärker vår ledande position. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla Scandic och erbjuda våra gäster en ännu bättre upplevelse i framtiden, säger Martin Creydt landschef för Scandic i Sverige.

Förvärvet innebär att alla Rica-hotell kommer att konverteras till Scandic , men integration och omprofilering kommer inte att påbörjas förrän förvärvet har godkänts av berörda konkurrensmyndigheter .

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)