Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brasiliansk VM-stad får BRT-bussar från Volvo

Volvo levererar 132 bussar till Move, BRT-systemet i Belo Horizonte, Brasilien. Foto: Volvo.

Volvo levererar 132 bussar till Move, BRT-systemet i Belo Horizonte, Brasilien. Foto: Volvo.

Den brasilianska staden Belo Horizonte, en av de städer där fotbolls-VM avgörs, har beställt 132 Volvobussar till sitt BRT-system. (BRT = Bus Rapid Transit). Av bussarna är 89 ledbussar och 43 konventionella bussar.

Ledbussarna, Volvo B340M har en kapacitet på 140 passagerare vilket enligt leverantören är 15 procent mer än motvarande bussar från andra leverantörer med bussar i stadens BRT-system. Karosserna kommer från Marcopolo.

Bussarna kommer att användas i två av korridorerna i stadens BRT-system Move.

De konventionella bussarna är Volvo B270F som har utvecklats på direkt beställning från staden. Bussarna är tillverkade i specialstål och har frontmotor. Hjulbasen är 6,3 meter vilket medger 13,2 meter långa bussar med motsvarande högre passagerarkapacitet.

Share Dela

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)