Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

180 Scaniabussar till Taiwan

Taiwans ledande bussoperatör U-bus har beställt 100 Scaniachassier. Foto: Scania.

Taiwans ledande bussoperatör U-bus har beställt 100 Scaniachassier. Foto: Scania.

Scania stärker sin position på bussmarknaden i Taiwan. Nyligen fick Scania order på sammanlagt 180 busschassier från två kunder på ön, Bo Sheng och U-bus. Nu utökar Scania sitt taiwanesiska servicenätverk med nya verkstäder.

Med beställningen av 80 chassier av modell Scania K 400 fortsätter Bo Sheng ett långvarigt samarbete med Scania. Leveranserna har redan inletts. Bo Sheng är en av Taiwans största busskarossörer med fokus på tillverkning av turistbussar.

U-Bus, som är Taiwans ledande bussoperatör, har beställt 100 Scania K 400-chassier. Företaget har en flotta på cirka 1 500 bussar för trafik i och mellan städer samt turisttrafik. De nya bussarna kommer att sättas in i stads- och intercitytrafik.

− Scanias andel av marknaden för både stads- och långfärdsbussar har ökat de senaste tre åren. Under 2013 var vår marknadsandel närmare 10 procent i segmentet för långfärdsbussar, berättar David Lin, som är försäljningschef vid Scanias helägda taiwanesiska dotterbolag Griffin Automotive.

De senaste årens framgångar med beställningar från flera av landets ledande operatörer av intercity-trafik har resulterat i ett ökat servicebehov.

− Vi kommer därför att förstärka vårt servicenätverk med två nya verkstäder under 2014 för att kunna erbjuda buss- och lastbilskunder bästa möjliga service, säger Per Lilljequist, vd för Griffin Automotive.

Med dessa två nya anläggningar kommer Scania att ha tio egna serviceverkstäder i Taiwan samt två fristående kundverkstäder.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)