Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratisbuss ska sätta sprätt på shopping i Rättvik

Rättviks centrum. Foto: MIkael Parkvall/Wikimedia Commons.

Rättviks centrum. Foto: MIkael Parkvall/Wikimedia Commons.

Affärsinnehavarna i Rättvik vill få mer fart på shoppingen. Därför erbjuder man nu gratis buss från Tällberg till Rättviks centrum för att locka till sig köplystna hotellgäster från Tällberg, skriver Dalarnas Tidningar, DT. Men ambitionen är, säger företrädare för Rättviks Köpmannaförening, inte bara att stimulera till shopping utan också att utveckla besöksnäringen.

Gratisbussen körs på prov under tio lördagar i vår. Därefter utvärderas försöket.

– Vi kommer inte att tjäna några stora summor på gratisbussen, men vi vill erbjuda ytterligare en aktivitet och möjlighet att uppleva andra sevärdheter som till exempel museer, säger köpmannaföreningens vice ordförande Håkan Johansson till DT.

– Jag åkte själv med i lördags. Det var ett 20-tal passagerare och flera av dem hade kommit med tåg till Tällberg. Vissa hade varit i Tällberg flera gånger och tyckte det var kul att besöka Rättvik. Bussen går tillbaka i lagom tid för att hotellets gäster ska hinna med aktiviteterna som erbjuds i Tällberg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)