Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Maud Olofsson tar över besöksnäringen

Maud Olofsson har valts till ordförande i besöksnäringens branschorganisation Visita. Foto: Patrick Trägprdh.

Maud Olofsson har valts till ordförande i besöksnäringens branschorganisation Visita. Foto: Patrick Trägprdh.

Centerpartiets förra ordförande, Maud Olofsson, valdes på måndagen till styrelseordförande för branschorganisationen Visita – Svensk Besöksnäring. Maud Olofsson var partiledare för Centerpartiet från mars 2001 till september 2011. Hon var riksdagsledamot mellan 2002 till 2011 och var näringsminister mellan 2006 och 2011. Mandatperioden 2006-2010 var Maud Olofsson även vice statsminister.

– Jag vill engagera mig i besöksnäringen därför att det är en växande och spännande basnäring som skapar jobb runt om i landet för inte minst många unga och nya svenskar. Många duktiga besöksnäringsföretag investerar tillsammans miljarder som ger besökare och betydande inkomster till vårt land. Med rätt förutsättningar och fortsatt sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt moms på restaurangmat så kan vi fortsätta med att erbjuda jobb till fler. Företagen inom besöksnäringen vill vara de nya jobbskaparna, säger Maud Olofsson.

– Vi är oerhört stolta att Maud Olofsson blir vår nya styrelseordförande. Maud Olofsson kan relatera till Visitas medlemmar både som småföretagare och som politisk expert. Hennes nätverk, engagemang och specifika kompetens är ovärderliga tillgångar för organisationen och medlemmarna, säger Eva Östling, vd på Visita.

Share Dela

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Visita får väl hålla styrelsemötena via länk, eller helt enkelt åka norröver. Har fr Olofsson inte tid att ”besöka” KU, lär hon väl inte förspilla timmar och dagar på en aldrig så viktig näringsliivsorganisation?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)