Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt alkolås skiljer alkohol från alkohol

AlkolockTyska Dräger lanserar nu ett nytt alkolås som bland annat kan skilja på alkohol i utandningsluften från exempelvis alkohol som finns i munskölj, spolarvätska eller handsprit. Det innebär att felaktiga prov på grund av yttre påverkan inte registreras.

Världspremiären för det nya alkolåset ägde rum i Stockholm på fredagen.

Enligt tillverkaren är även uppvärmnings och uppstartstiderna så korta att användaren inte kommer att märka den. Informationen i alkolåset är krypterad. Alkolåset  kan utrustas med både kamera och GPRS-modul för utökade användningsområden som till exempel säker föraridentifiering.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Förstod väl att utvecklingen inte skulle stanna av! Och när kommer Dräger med ett ”narkolås” där påverkad förare förhindras från att köra? .-) Och där ”låset” visar vilken substans som föreligger?! I min livstid helt säkert!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)