Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elevprotester mot fulla skolbussar

LanstrafikenEleverna vid Tessinskolan i Nyköping har tröttnat på fulla bussar och vill nu ha en utökad stadsbusstrafik i Nyköping, uppger Sveriges Radio P4 Södermanland. Enligt elever som SR talat med får många stå under färden, om de ens kommer med.

Många har också anslutningsbussar som de missar om de inte kommer med bussen från Tessinskolan. Dessutom hävdar elever att bussförarna kör alltför fort i stan.

Oskar Jonsson, strategisk planeringschef på Länstrafiken Södermanland, tror på en förbättring till hösten när en ny högstadieskola öppnar. Då blir det fler bussar och många landsbygdsbussar kommer att utgå från det område där skolan ligger så att eleverna slipper byta.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)