Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Populärt bussresemål satsar på flyg från Norrland

Gekås i Ullared satsar nu på flygresor för norrlänningar som tycker bussresan känns för lång. Foto: Jesper Petterson/Gekås.

Gekås i Ullared satsar nu på flygresor för norrlänningar som tycker bussresan känns för lång. Foto: Jesper Petterson/Gekås.

Gekås i Ullared, Halland, är ett av Sveriges mesta bussresemål. Nu ska varuhuset satsa på flygcharter för att locka till sig fler norrlänningar. I höst går första Gekåsflyget från Skellefteå till Jönköping där buss tar vid. Den 16 maj öppnade man bokningen för den första resan som blev slutsåld direkt. På måndagen, den 19 maj, öppnar man följaktligen bokningen för nästa resa.

Premiärturen går den 10 – 11 november och i helgen öppnade bokningen för resorna. Flygresan från Skellefteå Airport till Jönköping tar 1 timme och 20 minuter. Sedan följer en bussresa på 2 timmar och 20 minuter. Priset är 1690:- per person.

I paketet ingår också boende på hotellet i Ullared. Och eftersom resenärerna förväntas shoppa har man generösa bagageregler på flyget: En specialdesignad shoppingbag, som rymmer minst tre välfyllda Gekåskassar, plus ett mindre handbagage ingår i priset. Mer bagageplats kan köpas till.

Att upplägget är efterfrågat framgår av det faktum att den första resan sålde slut på mindre än två dagar. På måndagen, den 19 maj, öppnar man därför bokningen för ytterligare en resa.

Redan för tio år sedan gjordes tre uppmärksammade flygningar från Umeå till Gekås.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)