Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tågstopp och evenemang ett lyft för Swebus

När tågen står väljer fler expressbuss. Foto: Swebus.

När tågen står väljer fler expressbuss. Foto: Swebus.

Expressbussföretaget Swebus räknar med ett rejält lyft av resandet under Kristi Himmelfärdshelgen. Företaget räknar med att resandet ökar med 30 procent, jämfört med en vanlig helg och sätter in 100 extrabussar. Ett banarbete mellan Stockholm och Älvsjö bidrar till att många väljer bussen i stället.

Kristi Himmelfärdshelgen är traditionellt en stor reshelg. I år genomför Trafikverket dessutom banarbeten, som gör att all tågtrafik mellan Stockholm och Älvsjö stängs av från klockan 22.00 ikväll fram till klockan 05.00 på måndag den 2 juni.

– Vi märker en ökning av resenärer på våra bussar vid banarbeten och med extrabussarna skapar vi plats för de tågresenärer som drabbas, säger Christel Grip, presschef på Swebus. Det är främst på sträckorna mellan Stockholm och Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping som vi får fler resenärer. Restiderna på dessa sträckor blir kortare med oss när man slipper byta till ersättningsbussar eller ta tåget som tar en annan, längre väg.

Utöver banarbetet är Kristi Himmelfärdshelgen även sprängfylld med stora evenemang; Miley Cyrus spelar på Globen på fredag, Metallica på den nya festivalen Stockholm Fields på fredag, Aerosmith på söndag på Tele2 Arena, minifestivalen #Kentfest på söndag på Ullevi och Summerburst på fredag och lördag i Göteborg. Dessutom anordnas Stockholm Marathon på lördag.

Sammantaget gör detta att Swebus uppskattar att resandet ökar med 30 procent jämfört med en vanlig helg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)