Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trossö Buss växer och satsar kommersiellt

Trossö Buss kör redan idag flygbussarna till Ronneby Airport på uppdrag av Blekingetrafiken. Från 1 juli tar man över trafiken och kör kommersiellt. Foto: Ulo Maasing.

Trossö Buss kör redan idag flygbussarna till Ronneby Airport på uppdrag av Blekingetrafiken. Från 1 juli tar man över trafiken och kör kommersiellt. Foto: Ulo Maasing.

Den första juli kommer Karlskronaföretaget Trossö Buss att börja köra kommersiell busstrafik mellan Ronneby Airport och Karlskrona. Företaget kör redan nu flygbussar på linjen, men än så länge på uppdrag av Blekingetrafiken. Sedan några veckor har Carlshamns Buss AB fusionerats med Trossö Buss.

Även i fortsättningen kommer företaget att ha bussar stationerade i Karlshamn.

Redan i fjol stod det klart att Blekingetrafiken skulle ta sin hand från Flygbussarna och att Trossö Buss skulle köra kommersiellt.

Trafiken kommer att köras i anslutning till alla SAS avgångar och ankomster på flygplatsen. Även i fortsättningen kommer resenärerna att kunna betala med såväl kontanter som kort på bussen.

Flygplatschefen Mona Grönqvist hoppas dock på tågförbindelse till flygplatsen.

– Vi har ju verkligen förutsättningarna, vilket inte alla flygplatser har, säger hon till SR Blekinge.

Tågstationen skulle ligga i närheten av flygplatsen, men exakt var vet man inte, inte heller hur transporterna mellan tåget och terminalbyggnaden ska ske.

– Vi har pratat om eldrivna shuttles, gångstråk och liknande, säger Mona Grönqvist som hoppas på att tåget är verklighet om fem – tio år.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)